Bob

Woonplaats:
Tonden

Instrument:
Alt-sax

Speelt ook:
Zang

In het dagelijks leven ben ik:
Met onderwijs in de weer (vroeger als docent maatschappijleer, nu als lerarenopleider, trainer en lector), klusser in en om het huis, kinderoppasser van een 13 en 15 jarige puber, entertainer om de sfeer in het gezin goed te houden en heel druk met heeeeel veel dingen waardoor ik (bijna) altijd te laat kom bij repetities en optredens.

Mijn grote voorbeeld is:
Old Shatterhand

Je mag me ’s nachts wakker maken voor:

Katja Schuurman, een ‘bonk’, maar eigenlijk mag je me ’s nachts helemaal niet wakker maken.

Leukste pretband-liedje:
Sinterklaas wie kent hem niet (waarom spelen we toch zo weinig????) met Born to be wild (al was het alleen maar om de titel!) op een goede tweede plaats.

Als ik mijn pretband outfit aandoe, dan….
Word ik enthousiast en krijg ik goede zin. Dat komt ook omdat veel mensen zeggen dat ze ‘blij’ worden als ze die massa rode shirts zien en horen. En ik word trots omdat we mooie muziek maken en een geweldige club idioten bij elkaar hebben.

Ik bestel meestal bij de bierdraagsters:
Bier. (strikvraag?)

Hoogtepunt tot nu toe:
In de hal van de Super op koninginnedag ‘Lang zal ze leven’ spelen voor mijn dochter Sophie die op 15 oktober jarig is.

(Muzikale) blunder tot nu toe:
Eerste optreden, bij Sportclub Brummen in Concordia, zo donker, ik kon geen noot lezen, hoorde de helft van de nummers voor het eerst, een drama!

Pretband is voor mij:
Een geschenk uit de hemel. Ik wilde, na een tijd weer les te hebben gehad, weer zo graag muziek maken. Vorig jaar in de zomervakantie stond de oproep voor saxofonisten in de krant en ben (nee, mocht) ik mee gaan spelen. En ik voel me zeer op mijn plek en dat komt door de open ontvangst die ik heb ervaren waarvoor dank!